Ce sa faci 2-3 zile in Kuala Lumpur – TOP 22 locuri de vizitat in KL – Ghidul complet

O metropola dinamica si in plina dezvoltare, cu o infrastructura moderna si cladiri grandioase, o ordine si o curatenie de apreciat si o diversitate culturala bogata – aceasta este Kuala Lumpur, capitala energica si vibranta a Malaysiei.

Orasul unde traditia se imbina vizibil si armonios cu modernitatea, te va uimi, te va incanta si te va cuceri din primul moment.

Pregateste-te de o calatorie inedita intr-una dintre cele mai surprinzatoare capitale asiatice. In acest articol vei gasi toate informatiile necesare in vederea organizarii vizitei tale aici.

Despre Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, abreviat adesea KL, este capitala si cel mai mare oras al Malaysiei, tara predominant musulmana din sud-est-ul Asiei. Orasul are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori, respectiv 7 milioane in zona metropolitana.

Vedere din KL Tower
Vedere din KL Tower

Kuala Lumpur se traduce ca si “confluenta noroioasa” sau “estuar noroios”: Kuala este punctul de confluenta a doua rauri, iar “lumpur” inseamna noroi. 

KL a fost fondat destul de recent, in secolul  al XIX-lea. De altfel, si tara Malaysia este considerata una noua, obtinand independenta fata de Marea Britanie in anul 1957.

Kuala Lumpur a cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimii ani, si asta se observa cu ochiul liber, privind multitudinea de zgarie-nori ce se ridica mandri in fiecare colt al orasului.

Kuala Lumpur

Dar chiar si asa, orasul nu si-a pierdut in totalitate autenticitatea traditionala. In Kuala Lumpur vei observa diversitatea etnica, cu o populatie formata din malayezi, chinezi sau indieni. Iar bucataria locala si street food-ul Malaysian sunt recunoscute la nivel international: nasi lemak, satay si roti sunt cateva dintre preparatele renumite din Malaysia.

Malaysia este o fosta colonie britanica, lucru ce a influentat mult cultura malaysiana: limba engleza este una dintre limbile oficiale ale Malaysiei, masinile au volan pe partea dreapta (ca in UK), prizele sunt in stil britanic (cu 3 picioruse).

De altfel, Kuala Lumpur este si o destinatie sigura pentru turisti, in niciun moment nu am avut vreun sentiment de teama sau pericol.

Bukit Bintang
Bukit Bintang

Mai jos vei gasi o lista de raspunsuri la posibile intrebari legate de Kuala Lumpur.

Ce trebuie sa stii despre Kuala Lumpur

Cand sa mergi in Kuala Lumpur

Clima tropicala determina aparitia a doua sezoane in Malaysia: sezonul uscat, respectiv sezonul umed, musonic.

Temperaturile in Kuala Lumpur sunt, in general, constante, de 30 de grade, diferenta fiind facuta de nivelul de precipitatii sau gradul de umezeala. 

Se spune ca iulie este luna cu cele mai putine precipitatii, dar chiar si daca ati alege sa vizitati KL intr-o alta perioada si sa aveti “norocul” de a prinde ploi, trebuie sa stiti ca orasul este pregatit pentru ploaie, veti gasi multe locuri acoperite, unde sa va feriti de aceasta (exemplu: mall-uri, pasaje etc.)

KLCC Park
KLCC Park

Conditii de intrare in Malaysia/Kuala Lumpur

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru intrarea in Malaysia, pentru sederi de pana la 90 de zile.

Este, insa, obligatoriu completarea unui formular de intrare in tara, cu pana la 3 zile inainte de sosirea in Malaysia. Acestea se cheama Malaysia Digital Arrival Card (MDAC), si il puteti completa aici: https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main.

Verificati site-ul Ministerului de Afaceri Externe pentru mai multe detalii. 

Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur
Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur

Moneda si Preturi in Kuala Lumpur

Stiti ce zicem noi despre Kuala Lumpur?

Ca este locul unde iti permiti cu usurinta sa traiesti in lux!

Si asta nu dintr-un motiv de aroganta, dar Kuala Lumpur este inca un oras foarte accesibil, comparativ cu orice alta destinatie din Europa, de exemplu.

Ca sa va dau cateva idei, am platit 45 euro/noapte pentru o cazare superba (aceasta este cazarea, un frumos apartament situat la nivelul 33 al unui zgarie-nori cu infinity pool), am circulat in oras doar cu Grab, pentru ca era foarte convenabil la pret, iar pe mancare, de asemenea, am platit foarte putin.

Ce a fost costisitor, insa, au fost biletele de intrare la Petronas Towers si KL Tower. Dar aici este de asteptat, oarecum, fiind obiective turistice de importanta nationala, de altfel turistii straini platesc cu totul alt pret de intrare fata de cetatenii malaysieni.

Moneda oficiala a Malaysiei este Ringgitul, denumit si dolarul Malaysiei. La data scrierii acestui articol, in octombrie 2024, 1 ringgit = 0.22 euro, 1 euro = 4.63 ringgit.

Internet in Kuala Lumpur

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci cand ajungi intr-o tara straina este sa te conectezi la internet.

Cea mai simpla modalitate de a te conecta la internet este aceea de a-ti instala un eSim pe telefon, daca acesta iti permite. Sunt diferite variante dintre care poti alege: pe o saptamana, pe o luna, de la 1 GB pana la 40+ GB. 

Aplicatia pe care eu ti-o recomand in acest caz este MobiMatter, aici am gasit optiunile cele mai convenabile la pret. Iar daca legi vizita in Kuala Lumpur cu o calatorie si in alte tari din vecinatate, cum ar fi Singapore sau Indonesia, sunt pachete de date pentru mai multe tari, combinate. De exemplu, eu am cumparat un eSim in valoare de 9 dolari, de 15 GB, pentru tarile Singapore, Malaysia si Thailanda, impreuna.

Daca telefonul personal nu permite instalarea unui eSim, atunci iti ramane varianta cartelei SIM clasice, pe care o poti achizitiona direct din aeroport.

Chinatown
Chinatown

Aplicatii utile in Kuala Lumpur

Iti las cateva aplicatii utile pe care noi le-am folosit in Kuala Lumpur:

  • Grab pentru ride sharing
Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur
Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur

Cum ajungi in Kuala Lumpur

Cea mai frecventata modalitate de transport pentru a ajunge in Kuala Lumpur este aceea cu avionul. Bineinteles, asta daca nu ai de gand sa vii cu un autocar direct din Singapore, de exemplu.

Dar, in mod clasic, majoritatea turistilor ajung in KL cu avionul, si cel mai probabil aeroportul KLIA Kuala Lumpur International Airport este poarta de intrare in capitala malaysiana.

Daca vrei sa cauti bilete de avion din Europa, cateva din companiile aeriene cu care poti zbura ar fi Turkish Airlines, Qatar, KLM, Lufthansa sau Air France. Poti cauta pe kiwi.com sau Google Flights diferite variante de zbor.

Iar daca te afli intr-o calatorie extinsa prin Asia, poti apela la companii aeriene locale, cum ar fi AirAsia. Noi am ajuns in Kuala Lumpur din Singapore, zburand cu Air Asia, si am plecat pe urma in Bali, tot cu Air Asia.

Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur
Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur

Cum ajungi de la aeroport in Kuala Lumpur

Aeroportul principal din Kuala Lumpur, KLIA, se afla la o distanta considerabila de centrul orasului, 60 km, ceea ce face putin mai dificil transportul de la aeroport in oras.

Noi am apelat la Grab, serviciul de ridesharing folosit in Asia. De la aeroport pana la cazare am platit aproape 20 de euro.

Alta varianta de a ajunge in oras este prin intermediul trenului KLIA Ekspres sau KLIA Transit. Acestea sunt liniile de tren ce leaga terminalul 1 al aeroportului de KL Sentral, gara centrala o orasului Kuala Lumpur. Diferenta dintre cele doua este ca linia KLIA Transit opreste in toate statiile, spre diferenta de KLIA Ekspres. De la KL Sentral vei fi nevoit sa schimbi apoi cu un alt mijloc de transport pentru a te deplasa pana la destinatia dorita.

Un bilet la tren costa 11 euro/adult, 5 euro de copil. Date fiind aceste preturi, in cazul in care sunteti cel putin doua persoane care calatoriti, atunci este mult mai convenabil si comod sa apelati la o masina Grab sau transfer privat.

Merdeka 118
Merdeka 118

Cum circuli in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur are o retea extinsa de mijloace de transport, cum ar fi MRT (Mass Rapid Transit), LRT (Light Rail Transit), Monorail sau autobuze. Partea negativa este ca nu poti plati direct cu cardul, ca in alte orase. Este nevoie fie sa iti cumperi un bilet fizic inainte, sau sa folosesti cardul de calatorii Touch ‘n Go, pe care il poti achizitiona din aeroport si care iti ofera si discount-uri la calatorii. Verifica intotdeauna Google Maps, pentru traseu.

Dar experienta proprie ne face sa spunem ca modul cel mai bun de a vizita KL este o combinatie intre mers pe jos si Grab.

  • Grabul este foarte ieftin in Kuala Lumpur, de exemplu, din KLCC pana la Batu Caves, o distanta de 15 km, am platit 4 euro.
  • Singurul dezavantaj la Grab este ca orasul poate fi, cateodata, foarte aglomerat, si vei fi nevoit sa astepti mult in trafic. Dar, oridecate ori am putut, noi am circulat doar cu Grab.
  • Mijloacele de transport in comun, desi circula bine, au statiile foarte imprastiate. Astfel ca, daca vrei sa ajungi de la o statie de metrou pana la un obiectiv turistic, vei observa ca intre ele poate fi o distanta considerabila de mers pe jos. Tocmai de aceea, ne era mai usor sa ajungem direct pe jos de la un obiectiv la altul (asta daca nu apelam la un Grab), decat sa facem ocol pe la statiile de metrou.
Batu Caves
Batu Caves

Ce sa faci in Kuala Lumpur

Ti-am pregatit mai jos lista cu cele mai cunoscute obiective turistice din Kuala Lumpur, impartite intr-un itinerar de 3 zile.

Mentionam totusi ca noi am stat in Kuala Lumpur doar doua zile pline, iar obiectivele trecute in ziua a treia sunt cele la care nu am reusit sa ajungem, din lipsa timpului. Dar ni s-a parut important sa le trecem in lista aici, pentru a sti si voi de ele, in cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie pentru a vizita si alte atractii de interes!

Toate obiectivele le-am trecut si pe harta de mai jos. Gliseaza meniul principal din partea stanga sus pentru a vedea legenda hartii.

Ziua 1

Pregateste-te pentru o zi frumoasa si inedita! Vei descoperi tot ce are Kuala Lumpur mai frumos de oferit: turnuri iconice, zgarie-nori impresionanti, un centru animat, piete locale si zone traditionale.  Va fi o zi plina, cu multi kilometri facuti pe jos, dar si cu un bagaj plin de amintiri si fotografii frumoase!

1. Petronas Twin Towers

Incepe-ti ziua la cea mai renumita atractie turistica a orasului Kuala Lumpur. Turnurile Gemene Petronas sunt mandria si simbolul orasului, si le vei recunoaste in orice imagine sau video legate de KL.

Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur

Turnurile Petronas sunt cele mai inalte turnuri gemene din lume, si se ridica la o inaltime de 451 metri, cu un numar total de 88 etaje. Turnurile au fost inaugurate in anul 1999, si timp de 5 ani, au fost considerate cele mai inalte cladiri din lume.

Turnurile se pot vizita, sau cel putin unul dintre ele. Biletul consta in a urca pana la etajul 86 al unuia dintre turnuri, dar si pe puntea ce leaga cele doua turnuri.

Turnurile Gemene Petronas, Kuala Lumpur

Biletul costa 25 euro/adult si se poate cumpara de aici: PETRONAS Twin Towers Ticket. Recomandam sa cumparati biletele din avans, online, pentru a nu risca sa nu mai gasiti la fata locului.

La baza turnurilor se afla un impresionant centru comercial, Suria KLCC, langa unul dintre cele mai mari parcuri urbane din oras, KLCC Park.

Suria KLCC
Suria KLCC

2. KLCC Park

KLCC Park este o oaza de verdeata in centrul orasului Kuala Lumpur, in mijlocul agitatiei urbane si ale zgarie-norilor impozanti.

Parcul este frumos amenajat, cu alei umbrite, diferite plante tropicale, lac, fantani arteziene. Este locul ideal unde sa vii si sa admiri turnurile Petronas, si totodata, sa capturezi poza perfecta pentru retelele sociale!

KLCC Park

Nu rata seara spectacolul de muzica si lumini de aici, ce are loc pe lacul de langa intrarea in mall-ul Suria KLCC.

KLCC Park

3. KLCC - Bukit Bintang Walkway

De la KLCC ne indreptam spre urmatorul loc de interes din KL, si anume animatul cartier Bukit Bintang.

Iar pentru asta, iti recomand sa cauti pasajul  KLCC – Bukit Bintang Walkway.

Este un pasaj acoperit ce leaga Petronas Towers si KLCC Park de cartierul Bukit Bintang, departe de aglomeratia orasului si sunetul masinilor. Pasajul are aproximativ un kilometru si este cea mai accesibila metoda de a strabate pe jos aceasta distanta.

4. Bukit Bintang

Bukit Bintang este unul dintre cele mai active si animate cartiere ale orasului Kuala Lumpur.  Unii l-ar compara cu celebrul Times Square din New York, la cate lumini, magazine si reclame gasesti peste tot!

In Bukit Bintang vei gasi unele dintre cele mai mari centre comerciale din KL, cum ar fi Pavilion Kuala Lumpur, dar si o oferta numeroasa de restaurante, tarabe de mancare, baruri si cluburi de noapte.

5. Chinatown

Dupa Bukit Bintang, iti recomand sa te intrepti spre un alt cartier deosebit al KL, si anume cartierul chinezesc, Chinatown, situat in zona strazii Petaling.

Fata de celelalte parti ale orasului, aici atmosfera este putin diferita si te duce cu gandul la un adevarat oras chinezesc, situat direct in centrul marii capitale. De altfel, si arhitectura difera aici: multe cladiri colorate, putini zgarie-nori, si o zarva specifica poporului chinez.

6. Petaling Street Market

Inima cartierului chinezesc este reprezentata de Petaling Street Market, una dintre cele mai populare piete comerciale din oras. 

Daca ai amintiri cu fostele piete cu produse chinezesti ce se gaseau in Romania pana acum nu multi ani, ei bine… aici am simtit ca ne-am intors in timp. Gasesti de toate in aceasta piata, de la haine, incaltaminte si accesorii, la diferite mancaruri sau produse electronice.

7. Kwai Chai Hong

Si daca tot esti in zona, nu rata Kwai Chai Hong, o mica strada colorata si artistica, renumita pentru ilustratiile murale de pe peretii caselor.

8. Central Market

Langa Chinatown si Petaling Street Market, se afla si cea numita piata centrala a orasului, sau Central Market. Comparativ cu piata chinezeasca, aici vei gasi produse mai calitative. De altfel, si piata este mai eleganta, fiind amplasata in interior.

9. Merdeka Square

De la Central Market in cateva minute ajungi la Merdeka Square, sau Piata Independentei. Aceasta este piata principala o orasului Kuala Lumpur si un loc de mare insemnatate pentru localnici, fiind locul unde Malaysia si-a proclamat independenta in anul 1957.

De altfel, toata zona din jurul pietei este foarte frumos amenajata, si te duce putin cu gandul in trecut. Cladirile sunt mai vechi, dar reabilitate si foarte frumoase, si iti proiecteaza o imagine a cum arata KL inainte de intreaga era a modernizarii si dezvoltarii.

Nu am putut sa nu remarcam si impresionanta cladire Sultan Abdul Samad, care, de altfel, ni s-a parut si cea mai frumoasa din acest oras.

Sultan Abdul Samad Building, Merdeka Square
Sultan Abdul Samad Building, Merdeka Square

10. Sultan Abdul Samad Jamek Mosque

In spatele cladirii Sultan Abdul Samad, nu rata cea mai vechee moschee din Kuala Lumpur, Sultan Abdul Samad Jamek Mosque, ce se afla direct pe confluenta celor doua rauri ce strabat Kuala Lumpur – Klang si Gombak.

Sultan Abdul Samad Jamek Mosque
Sultan Abdul Samad Jamek Mosque

11. KL River of Life

Langa moscheea Sultan Abdul Samad Jamek, de-a lungul celor doua rauri pe a caror confluenta se afla moscheea, vei gasi o frumoasa promenada. Aceasta se numeste River of Life, si este un proiect de restaurare al malurilor celor doua rauri ce strabat orasul.

Plimba-te de-a lungului raurilor, admira frumusetea cladirilor, simte atmosfera si bucura-te de intreg peisajul acestui oras surprinzator si neasteptat de interesant.

River of Life
River of Life

12. Kuala Lumpur Tower (Menara Kuala Lumpur)

Propunerea mea este ca, pe apus, sa urci in Turnul Kuala Lumpur, unul dintre cele mai inalte turnuri din lume, ce are o inaltime de 421 metri.

KL Tower
KL Tower

De ce pe apus?

Pentru ca asa vei avea ocazia sa te bucuri de panorama intreaga a orasului Kuala Lumpur atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, cand iasa la suprafata un cu totul alt oras, luminat si viu!

Pentru a urca in turn, ai la dispozitie doua tipuri de bilete, pe care le poti achizitiona de aici: KL Tower Ticket in Kuala Lumpur.

  • Observation Deck – aceasta este varianta mai ieftina a biletului, costa 7 euro de adult, dar vei vedea tot orasul din interior, din spatele unui geam.
Observation Deck - KL Tower
Observation Deck - KL Tower
  • Sky Deck – cu acest bilet ajungi la cel mai inalt nivel, si ai o vedere superba, neobstructionata, a intregului oras. La acest bilet mai poti sa adaugi, optional, si un bilet la cele doua Sky Box-uri. Dar sa ai in vedere ca, ajuns in skybox, vei avea un timp limitat de poze, de 45 de secunde. Iar timpul de asteptare pentru a intra in Skybox poate fi mare, uneori si de cate o ora. Biletul la Sky Deck, cu Sky Box inclus, costa 25 euro / persoana.
Sky Box - KL Tower
Sky Box - KL Tower

Pe langa Turnurile Gemene Petronas si jungla de zgarie-nori ce acopera cerul orasului, vei observa aici si unul dintre cele mai mari turnuri din lume, ce este inca la nivel de constructie – Merdeka 118.

Merdeka 118
Merdeka 118

13. KL Forest Eco Park

Inainte de a urca in turnul KL, poti da o tura si in parcul KL Forest Eco Park, aflat langa KL Tower.

Aceasta este o padure urbana de la baza turnului, o oaza de verdeata si un loc unde poti sa experimentezi diferite trasee printre copaci, inconjurati de natura bogata si maimute simpatice.

Ziua 2

Dupa ce in prima zi am vazut tot ce e mai frumos in Kuala Lumpur, pentru a doua zi iti propun sa vizitezi cel mai atragator obiectiv turistic al orasului, dar si al Malaysiei, si anume pestera Batu Caves.

14. Batu Caves

Batu Caves, cu ale sale scari vesele si colorate, este cel mai recognoscibil punct de atractie al Malaysiei. Daca e sa fim sinceri, este si principalul motiv pentru care noi ne-am decis sa vizitam Kuala Lumpur, desi, cinstit vorbind, nici restul orasului nu ne-a dezamagit absolut deloc.

Batu Caves
Batu Caves
  • Pestera Batu Caves se afla la doar 15 km de centrul orasului Kuala Lumpur. Poti ajunge aici cu trenul din KL Sentral, gara centrala din KL, sau cu Grab. Noi recomandam varianta Grab, este mult mai comod, rapid si usor, iar din KLCC pana aici am platit doar 4 euro, foarte putin.
Batu Caves
Surprinzator, dar atat de aproape pare Batu Caves de oras
  • Batu Caves, de fapt, este un templu hindus dedicat zeului Murugan. Un numar de 272 de trepte, vopsite in toate culorile, sunt cele care invioreaza aspectul general al intregului complex religios.
  • La intrarea in Batu Caves vei gasi impunatoarea statuie din aur a zeului Murugan, ce masoara o inaltime de 42 metri.
  • In rest, toata zona este extrem de colorata si cu foarte multe elemente specifice unui templu hindus, cum ar fi diferitele statui cu elefanti sau vaci, animalul sacru al religiei hinduse, atat inaintea treptelor, cat si in interiorul pesterii.
  • Fii atent, insa, la maimute! Sunt extrem de multe maimute aici, in general acestea sunt pasnice, dar chiar si asa, incearca sa le eviti si sa nu le cauti atentia.
  • Intrarea la Batu Caves este gratuita.
  • In apropierea pesterii Batu Caves mai sunt alte doua temple in pesteri, mai colorate si desenate decat pestera principala. Eu iti recomand sa nu le ratezi nici pe acestea, mai ales ca sunt extrem de interesante si deloc aglomerate. Aici trebuie platit bilet de intrare, dar pretul este modic, de 1-2 euro/persoana.

15. Infinity Pool in Kuala Lumpur

Stii ce este absolut inadmisibil sa ratezi in Kuala Lumpur?

Sa faci baie intr-un infinity pool!

Infinity Pool

Intr-adevar, nu este una dintre activitatile pe care eu as recomanda-o in mod normal intr-un city break, dar in KL sunt atat de la moda aceste piscine, incat trebuie sa incerci si tu!

Dupa o zi lunga si calduroasa petrecuta la Batu Caves, pentru noi aceasta a fost relaxarea perfecta! Mai ales datorita privelistii extraordinare a intreg orasului vazut de la inaltime.

In Kuala Lumpur vei gasi numeroase cazari situate in cladiri inalte, de tip zgarie-nori, ce ofera astfel de piscine la etajele superioare. Cauta si tu o astfel de cazare, pentru a avea acces la aceasta facilitate.

Cazarea noastra, cu acces gratuit la infinity pool, a fost aceasta: Scarletz KLCC Apartments by soulasia. Un apartament superb situat, la etajul 33 al unui zgarie-nori din apropierea Turnurilor Petronas, cu un view absolut minunat (puteam vedea Petronas si KL Tower direct din pat), care ne-a costat doar 45 euro/noapte.

16. Jalan Alor Food Street

Seara noi am iesit “in oras”, si mai exact in Jalan Alor Food Street. Kuala Lumpur poate fi, de altfel, si o destinatie culinara, iar Jalan Alor Food Street este epicentrul sau. Multi turisti, dar si localnici deopotriva, se intalnesc aici si savureaza oferta diversificata a mancarurilor asiatice: malaysiana, indiana, chineazeasca sau Thai.

Iar noaptea, atmosfera este extrem de animata, cu tarabe de mancare pe toata strada, muzica si multa galagie.

Dar e un loc pe care nu ai voie sa il ratezi, mai ales pe timp de seara!

Ziua 3

In functie de cat timp aveti la dispozitie, mai exista si alte obiective turistice de interes in Kuala Lumpur ce pot fi vizitate. Recunoastem, noi nu am avut timp suficient incat sa le vizitam, dar cu toate acestea vrem sa le mentionam in articol, pentru ca voi sa aveti imaginea completa a orasului.

17. Kampung Baru

Vreti sa aruncati o privire spre vechiul Kuala Lumpur, cel de dinaintea actualei ere moderne si in plina dezvoltare?

E de ajuns sa treceti granita imaginara a zgarie-norilor din nordul KL, despartiti de raul Klang, si veti ajunge in Kampung Baru.

Cartierul este unul dintre ultimele zone traditionale ramase in Kuala Lumpur, ce a reusit sa scape de demolare, iar apoi de constructia noilor cladiri gigant. Aici poti gasi inca arhitectura autentica, cultura malaeziana si atmosfera traditionala. Iar faptul ca, doar la o aruncatura de bat zaresti zeci de turnuri si zgarie-nori imensi, este cu atat mai impresionant cum acest colt de Malaysia a reusit sa supravietuiasca in timp.

18. Moscheea Nationala a Malaysiei

Un lacas de cult de mare importanta in Kuala Lumpur si Malaysia este Moscheea Nationala a Malaysiei, inaugurata in 1963.

Moscheea Nationala este deschisa vizitatorilor, iar accesul este gratuit.

19. Thean Hou Temple

Un alt loc de cult, dar de data asta apartinand religiei budiste, este Templul Thean Hou, dedicat Zeitei Cerului Thean Hou. Templul se afla pe o colina, ceea ce ii ofera o panorama frumoasa asupra orasului Kuala Lumpur.

Accesul este gratuit, iar recomandarea este ca acesta sa fie vizitat pe apus, pentru a lua parte la spectacolul oferit de multimea de lampadare aprinse.

20. Little India Brickfields

Daca ai vizitat cartierul chinezesc, poate esti interesat sa il vizitezi si pe cel indian. Cladiri colorate, tarabe cu produse autentice si restaurante cu specific indian sunt cuvintele ce descriu cel mai bine cartierul Little India.

21. Perdana Botanical Garden

Daca vrei sa scapi putin de galagia orasului si sa te bucuri de aer curat, nu rata gradina botanica Perdana. Vei gasi aici diverse plante tropicale, intr-un parc frumos amenajat.

Intrarea in gradina este gratuita.

22. Aquaria KLCC

Kuala Lumpur are si un acvariu pe care il poti vizita, situat in top 5 acvarii din Asia, conform Klook.com.

Biletul de intrare costa 14 euro, si se poate cumpara online de aici: Aquaria KLCC Ticket in Kuala Lumpur.

Unde sa te cazezi in Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur, cazarile sunt destul de ieftine. 

Zonele cele mai bune de cazare sunt:

Cateva cazari bine cotate (peste nota 9 pe Booking.com) din aceasta zona ar fi:

Cateva cazari bine cotate (peste nota 9 pe Booking.com) din aceasta zona ar fi:

Noi recomandam, totusi, cazarea intr-un zgarie-nori, cu acces la infinity pool. O astfel de cazare am avut noi: un apartament minunat situat la etajul 33 al unui zgarie-nori din apropierea Turnurilor Petronas, cu un view absolut superb (puteam vedea Petronas si KL Tower direct din pat) si acces gratuit la infinity pool-ul cladirii. Si partea buna? Pentru aceasta cazare am platit doar 45 euro/noapte. Cazarea noastra a fost aceasta: Scarletz KLCC Apartments by soulasia.

Ce sa mananci in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este un paradis pentru gurmanzi! Este un adevarat atlas gastronomic, cu numeroase arome, mirosuri, ingrediente, feluri de mancare, care mai de care mai ciudate.

Este o destinatie aleasa de multi turisti tocmai datorita diversitatii gastronomice. Street food-ul malaysian este extrem de faimos, iar daca ajungi aici, chiar daca nu esti doritor sa incerci orice preparat neobisnuit pe care il vezi, curiozitatea tot trebuie sa ti-o hranesti si sa observi ce mananca alte popoare ale lumii. 

Jalan Alor Food Street sau centrele de hawker sunt locurile potrivite unde poti experimenta bucataria malaysiana, la preturi accesibile.

Totodata, gastronomia din KL reflecta si diversitatea etnica a orasului, motiv pentru care vei gasi feluri de mancare populare si in alte tari asiatice, printre care:

  • Nasi Lemak – este considerat preparatul national al Malaysiei, si consta din orez fiert in lapte de cocos, cu ou fiert, sambal (sos picant popular aici), arahide si carne de pui sau vita
  • Roti Canai – preparat indian, un tip de paine subtire, crocanta la exterior si moale in interior
  • Satay – frigarui de carne (pui sau vita) servite cu orez si sos de arahide sau sambal
  • Ikan Bakar – peste prajit pe gratar intr-o frunza de banana si stropit cu sambal
  • Fried Banana – banana acoperita in aluat si prajita in ulei, este un desert foarte popular aici
  • Durian – cel mai urat mirositor fruct, foarte intalnit in KL. De multe ori te vei lovi de mirosul inconfundabil al acestui fruct pe strazile orasului
  • Teh Tarik – bautura populara in Malaysia, o combinatie de ceai indulcit cu spuma de lapte

Nu uita, in cazul in care doresti sa nu mananci picant, sa ceri intotdeauna mancare not spicy!

Teh Tarik
Teh Tarik

Cat ne-a costat vacanta in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur a fost unul dintre orasele vizitate in calatoria noastra extinsa in Asia de Sud Est. Tocmai de aceea, la partea de cheltuieli, ma voi referi doar la cheltuielile avute in oras, fara a lua in considerare si transportul pana in KL.

  • Transport:
    • Intre aeroport si oras, dus-intors: 40 euro
    • Calatorii cu Grab: 20 euro

Mancarea este, in general, destul de ieftina aici. Dar fara mancare si alte cheltuieli aditionale, cum ar fi suvenirurile, am platit pentru 3 zile in KL 300 euro / 2 persoane. Este mult, este putin? Astept parerea voastra in comentarii.

Turnurile Gemene Petronas

Kuala Lumpur este un oras fascinant, ne-a impresionat cu cladirile sale inalte, elegante si moderne, dar si cu autenticitatea locala, inca resimtita pe alocuri. Fie ca alegi Kuala Lumpur ca principala destinatie de vacanta, sau ii acorzi cateva zile dintr-o calatorie mai extinsa in Asia, cum am facut si noi, capitala Malaysiei nu va fi niciodata o alegere gresita!

Articole similare