7 zile in Tenerife – ce sa faci, atractii turistice, program pe zile, costuri
Cu siguranta Tenerife este una dintre destinatiile noastre preferate vizitate de pana acum. Am petrecut o vacanta de 7 zile in Tenerife in perioada revelionului și am avut parte de experiențe minunate: insula este superba, este calda, este colorata și are un vibe foarte foarte bun. Cu greu ne-am lăsat duși de aici, dar planuim sa mai revenim, mai ales atunci când dorim sa scăpăm de frigul de acasă.
Este una dintre cele mai calduroase locații din Europa, și totuși destul de aproape de acasă. Nu este nevoie sa ajungi în Asia sau Caraibe sa ai parte de vreme de vara intr-o zi de ianuarie. Tenerife este la o distanta de 5-6 ore cu avionul de România.
In acest articol iti voi prezenta itinerariul nostru de 7 zile din Tenerife, si cum ne-am organizat programul, incercand sa-l facem cat mai eficient. Insula este foarte ofertanta si sunt foarte multe locuri superbe pe care poti sa le explorezi. Pentru o prima vizita aici, inspira-te dupa acest ghid, unde am bifat principalele si cele mai cunoscute obiective turistice din Tenerife.
Inainte de a trece mai departe cu organizarea pe zile, iti recomand sa citesti acest articol, unde vei gasi tot ce trebuie sa stii despre Tenerife: ce inseamna Tenerife, care sunt cele mai importante obiective turistice, cum circuli in Tenerife sau unde sa te cazezi: Tenerife – Descopera Insula Tenerife, Top 10 Atractii Turistice.
Cuprins
- Ce sa faci in Tenerife – Program pe zile
- Cat ne-a costat vacanta in Tenerife
Cum am ajuns in Tenerife
Cel mai usor de ajuns in Tenerife este cu avionul. Singurul zbor direct din Romania este din Bucuresti catre aeroportul din sudul insulei, cu Wizz Air.
Noi am pornit din Cluj-Napoca, si cea mai convenabila varianta la pret a fost sa plecam din Budapesta cu Wizz Air, tot zbor direct spre sudul insulei. Pentru un bilet in perioada revelionului am platit in jur de 400 euro, cu bagaj de cala. De mentionat ca preturile cresc destul de mult in perioada sarbatorilor de iarna, dar in restul anului sunt toate sansele sa gasesti bilete la preturi mai scazute.
Alte optiuni de a ajunge in Tenerife din Romania mai sunt zborurile cu escala.
Unde ne-am cazat in Tenerife
Calatorind intr-o luna de iarna si cu dorinta de a profita cat mai mult de caldura, am decis sa alegem o cazare intr-una din statiunile din sudul insulei. Motivele au fost vremea mai buna decat pe restul insulei, atmosfera unei statiuni animate si plajele largi, cu nisip fin si alb. Mai pe scurt, am vrut sa ne simtim ca intr-o vacanta la mare.
Am ales aceasta cazare din Los Cristianos, perfecta pentru nevoile noastre: https://www.booking.com/hotel/es/castle-harbour-ocean-apartment.en-gb.html. Un studio intr-un complex rezidential, unde am avut acces si la o piscina incalzita. Pretul apartamentului pe noapte a fost in jur de 60 euro.
Cum am circulat in Tenerife
Tenerife are o infrastructura bine pusa la punct, si ne-am descurcat foarte bine circuland atat cu mijloacele de transport in comun, cat si cu masina inchiriata.
Pentru perioada in care am stat doar in zona statiunilor din sud, am circulat cu autobuze sau cu trotinetele electrice:
- Recomand calatoria cu autobuzul pe distante scurte. Biletul l-am platit direct la sofer, cash sau card, si suma a fost in functie de distanta parcursa. Am folosit si aplicatia companiei de transport Titsa pentru mai multe detalii.
- Am avut ocazia sa circulam si cu trotinetele electrice, prin aplicatia Superpedestrian. Acestea se gasesc in anumite parcari de trotinete, iar dupa o calatorie, aplicatia nu te lasa sa opresti aceste trotinete decat in locurile marcate pe harta ca fiind parcari. Pretul difera in functie de durata calatoriei (1 minut = 0.20 eurocenti).
- Cu taxi-ul am circulat de la si inspre aeroportul din sud si cazarea din Los Cristianos, iar pretul unei calatorii a fost 25 euro.
Pentru zilele in care am vizitat diferite locuri de pe insula, cel mai comod ne-a fost sa ne inchiriem o masina. Pentru 4 zile am inchiriat de la Cicar un Opel Astra, la pretul de 200 euro, cu aceeasi mentiune si aici: fiind revelion, si preturile la masini erau mai mari decat in general. Ce mi-a placut a fost procesul simplu prin care am inchiriat masina: am facut rezervare online pe site-ul lor, fara sa fie nevoie sa adaugam niciun card de credit sau debit, si apoi doar ne-am prezentat dupa masina. Pretul rezervat pe site a fost si pretul final, cu asigurarea full, fara alte taxe sau garantii.
Tenerife din masina
Ce sa faci in Tenerife – Program pe zile
In Tenerife am ajuns in seara zilei de 30 decembrie, la ora 21, astfel ca aceasta zi a fost de calatorit si acomodare. Despre urmatoarele 7 zile in Tenerife am povestit mai jos:
Ziua 1 – Los Cristianos, Playa de las Americas
Prima zi pentru noi in Tenerife a fost ultima zi a anului 2022, in data de 31 decembrie. Am gasit un Tenerife calduros, vioi, insufletit, in asteptarea noului an. Aceasta zi am lasat-o pentru a descoperi si intelege ce inseamna aceasta insula si care este vibe-ul ei.
Am luat la pas statiunile Los Cristianos si Playa de las Americas, cele 2 statiuni populare din Tenerife, care frematau de prezenta turistilor. Sunt statiuni la ocean, care dispun de plaje largi, cu nisip fin si galben sau nisip vulcanic, cu faleze elegante inconjurate de palmieri inalti, cu multe terase si zone de cumparaturi.
Mi-a placut atmosfera de vacanta din aceste doua statiuni, nu ai cum sa nu te simti relaxat si destins daca ajungi aici. Cu atat mai mult cu cat noi eram in ajunul anului nou, ceea ce a dus la o atmosfera de sarbatoare generala in toata statiunea.
Daca vrei sa citesti mai multe informatii despre aceste statiuni, te invit sa citesti acest articol: Sudul Insulei Tenerife – Top 3 Statiuni Cu Cele Mai Frumoase Plaje.
Los Cristianos
Playa de las Americas
Cum se sarbatoreste Revelionul in Tenerife
Petreceri la restaurantele de pe malul oceanului, muzica la scenele din centru, o multime de turisti voiosi si petrecareti, iar la miezul noptii, focuri de artificii direct pe plaja – asta a insemnat trecerea in noul an in Tenerife, si pot spune ca acesta este modul meu preferat de a sarbatori revelionul.
Ziua 2 – Siam Park
Urmatoarea zi ne-am bucurat de unul dintre cele mai renumite parcuri din Tenerife. Siam Park este un parc acvativ din Costa Adeje, cu specific thailandez, potrivit pentru orice varsta. Este unul dintre cele mai frumoase parcuri de acest fel din lume, iar avantajul sau este ca e deschis in orice zi din an, datorita vremii calde din Tenerife. Din Los Cristianos am ajuns rapid cu autobuzul la Siam Park.
Un bilet de adult porneste de la 45 euro si il poti cumpara de aici: Tenerife: Siam Park Entry Tickets. Pretul pentru un copil cu varsta intre 3-11 ani porneste de la 38 euro, iar pentru copiii sub 2 ani accesul este gratuit.
Citeste aici mai multe detalii despre Siam Park: Parcurile Tematice Din Tenerife – Top 5 Parcuri Acvatice Si Gradini Zoologice.
Ziua 3 –Monkey Park, Costa Adeje
Monkey Park
In prima parte a zilei am vizitat micul parc de maimute de la marginea orasului Los Cristianos. In parc se gasesc foarte multe maimute de mici dimensiuni, iar partea frumoasa este ca vizitatorii le pot oferi de mancare. Din pacate, acestea sunt ingradite si nu poti ajunge la ele, dar chiar si asa, animalutele sunt foarte simpatice.
Un bilet de intrare costa 5 euro, iar o caserola cu mancare, optionala, inca 3 euro.
Citeste aici mai multe detalii despre Monkey Park: Parcurile Tematice Din Tenerife – Top 5 Parcuri Acvatice Si Gradini Zoologice.
Costa Adeje
Din Los Cristianos am ajuns cu autobuzul in Costa Adeje, o statiune putin mai linistita dar la fel de frumoasa ca si celelalte doua, Playa de las Americas si Los Cristianos.
Din capatul statiunii, de la plaja del Duque, am venit pe jos pana in Los Cristianos, pe o distanta de 8 km. Am venit doar pe faleza, inconjurati de turisti si palmieri, am descoperit plajele fiecarei statiuni si ne-am bucurat de plimbarea de pe malul oceanului.
Te invit sa citesti acest articol pentru a afla mai multe detalii despre aceste statiuni si plajele de aici: Sudul Insulei Tenerife – Top 3 Statiuni Cu Cele Mai Frumoase Plaje.
Ziua 4 – Masca, Loro Park, Puerto de la Cruz
Urmatoarele 4 zile am decis sa le folosim pentru a explora intreaga insula, si pentru asta ne-a fost mai usor sa inchiriem o masina, cu ajutorul careia sa fim flexibili si sa ajungem cu usurinta la toate locatiile de pe lista.
In prima zi am ales sa vizitam partea de nord-vest a insulei, cu satul pitoresc Masca, frumosul oras Puerto de la Cruz si gradina zoologica Loro Park.
Masca
Prima noastra destinatie cu masina inchiriata a fost satul Masca, si cu siguranta pot spune ca inceputul a fost cel mai dificil. Drumul spre acest sat ni s-a parut cel mai greu de pe toata insula, satul fiind putin mai izolat, la 5 km de la drumul principal, pe un drum foarte ingust, abrupt si cu foarte multe curbe. Iar apoi a venit partea si mai complicata, sa cauti loc de parcare intr-un sat foarte mic, dar vizitat de numerosi turisti.
Dar pe langa aceste aspecte mai putin placute, destinatia finala este spectaculoasa. Am avut parte de niste privelisti si panorame fascinante si satul, in sine, este fermecator. Este linistitor acest loc, intre crestele muntilor si cu vedere la ocean.
Loro Park
Din Masca ne-am grabit sa ajungem la Loro Park, o gradina zoologica renumita din Tenerife, pentru parcurile sale paradisiace si spectacolele cu animale.
Intrarea costa 42 euro/adult si 30 euro/copil 3-11 ani, iar biletele pot fi cumparate si online: Puerto de la Cruz: Loro Parque Entry Ticket.
Citeste aici mai multe detalii despre Loro Park: Parcurile Tematice Din Tenerife – Top 5 Parcuri Acvatice Si Gradini Zoologice.
Puerto de la Cruz
Dupa-masa am petrecut-o plimbandu-ne prin Puerto de la Cruz. Acest oras mi-a placut foarte mult, centrul vechi este minunat, un oras cu o arhitectura specifica insulei, cu iesire la ocean si cu o atmosfera degajata si calda.
Ziua 5 – Vulcanul Teide, Icod de los Vinos
Vulcanul Teide
Pentru aceasta zi ne-am rezervat online bilete sa urcam cu telecabina pe muntele Teide. Cu telecabina am ajuns pana la altitudinea de 3555 metri, iar un bilet a costat 38 euro, dus-intors. Puteti cumpara bilete online de aici: https://www.volcanoteide.com/en/volcano_teide/teide_cable_car/teide_cable_car.
Daca vrei sa urci pana pe varf, tine cont ca ai nevoie de un permis special, pe care trebuie sa ti-l achizitionezi din timp de pe site-ul https://www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/listado-actividades-oapn.aspx?cen=2 . Pe zi exista doar 200 de permise disponibile. Dar cand am vizitat noi, fiind iarna si zapada pe munte, urcarea pe varf era interzisa, indiferent daca aveai permis sau nu.
Exista si alte tururi pentru a putea vizita vulcanul Teide din care puteti alege, printre care tururi cu ghid pana in varf, safari cu jeep-ul prin parcul natural Teide, urcat pe vulcan la apus sau pe timpul noptii: Mount Teide activities.
Icod de los Vinos si copacul de o mie de ani
Am mers pe urma in orasul Icod de los Vinos pentru a vedea copacul despre care se zice ca are 1000 de ani. Copacul este impunator si impresionant, si este cel mai vechi din specia sa, Drago.
Am intrat in parcul in care este situat copacul, parcul del Drago, unde un bilet de intrare a costat 5 euro. Mentionez ca acest copac este vizibil si din afara parcului.
Dupa, am vizitat muzeul fluturilor de langa parc, Mariposario del Drago, unde este o expozitie de fluturi vii. Pretul unui bilet este de 8 euro, dar eu nu as recomanda neaparat acest loc pentru a fi vizitat. Comparativ cu un alt muzeu al fluturilor pe care il vizitasem in trecut, si anume cel din Dubai, acesta este foarte micut, este doar o sala unde zboara cativa fluturasi.
Ziua 6 – Santa Cruz de Tenerife, Playa de las Teresitas
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei Tenerife, si este un oras foarte cosmopolit si agitat. Ne-am plimbat timp de cateva ore prin centrul orasului, port si faleza, pana la Auditorium.
Playa de las Teresitas
La 10 km de capitala se afla plaja care mie mi-a placut cel mai mult din Tenerife. Am petrecut aici cateva ore la plaja si baie, iar temperatura oceanului a fost de 21.7 grade in luna ianuarie.
Ziua 7 – Parcul Rural Anaga, Los Gigantes
Parcul Rural Anaga
In prima parte a ultimei noastre zile din vacanta de pe Tenerife am vrut sa descoperim si sa exploram padurea din nordul insulei. Parcul Anaga este o arie naturala protejata, o zona montana spectaculoasa, cu creste inalte, vai abrupte si paduri verzi si bogate. Cu masina ne-am plimbat de la un punct panoramic la altul (Mirador de Jardina, Mirador Cruz del Carmen, Mirador Pico del Ingles), iar traseul prin padure este fermecator. In Cruz de Carmen am ajuns in punctul central de la care pornesc multe trasee montane pe jos, de distante si dificultati diferite. Am pornit si noi pe un astfel de traseu mai scurt, si regretul nostru a fost ca nu am avut mai mult timp la dispozitie aici sa exploram cat mai mult din aceasta zona.
Los Gigantes
Dupa-masa am admirat apusul soarelui de pe plaja din Los Gigantes, statiunea-oras care te impresioneaza prin peisajul sau: plaja cu nisip vulcanic fin, oceanul agitat, si cel mai frumos, stancile inalte care rasar direct din nisip si ocean.
Cat ne-a costat vacanta in Tenerife
Tenerife poate fi o destinatie ieftina, dar ce e mai costisitor este transportul. Pentru noi cele mai mari costuri au fost biletele de avion, noi zburand in perioada revelionului, iar mai apoi si pretul masinii inchiriate a fost mai mare in aceasta perioada. Preturile pentru ianuarie 2023 au fost urmatoarele:
- Bilet de avion: 400 euro / persoana -> 800 euro / 2 persoane
- Cazare: 60 euro/noapte * 8 nopti = 480 euro / 2 persoane (240 euro / persoana). Aceasta a fost cazarea noastra din Los Cristianos: Margherita’s Apartments
- Masina inchiriata 200 euro + benzina aproximativ 70 euro => 270 euro / 2 persoane (135 euro / persoana)
- Bilete intrare parcuri (Siam Park, Loro Park, Monkey Park, Park del Drago, Mariposario del Drago) 100 euro / persoana -> 200 euro / 2 persoane
- Telecabina Teide 38 euro / persoana -> 76 euro / 2 persoane
- Taxi aeroport 25 euro / persoana -> 50 euro / 2 persoane
Restul cheltuielilor au fost cu mancarea si suveniruri. Cu aproximatie, 30 euro era suma cheltuita de o persoana pe o zi intreaga cu mancarea, cu mese in oras.
In total, cu transportul, cazarea, biletele de intrare si masina inchiriata, fara cheltuielile aditionale cu mancarea sau alte cumparaturi, pretul platit pentru o vacanta de 7 zile in Tenerife a fost de 938 de euro de persoana.
Aceasta insula este superba, iar 7 zile in Tenerife nu sunt indeajuns pentru a-i descoperi toate minunatiile. Dar pentru prima ta vizita in Tenerife, sper sa iti fie de folos detaliile si programul descris in acest articol.