Ce sa faci o zi in Viscri, cel mai autentic sat din Romania

Va mai aduceti aminte cum se traia inainte de era vitezei, cand totul se misca parca mai lent, viata era mai linistita si stresul mai scazut? Sau cum era cand mergeati in copilarie la tara la bunici, pe vremea cand nu aveati telefon mobil si internet, si toata ziua v-o petreceati afara, in curte sau pe ulitele satului?

Asemenea amintiri mi le-a trezit Viscri, cel mai renumit si autentic sat romanesc. Un sat unde timpul a stat in loc si unde lucrurile par sa se miste in tihna si pace.

Iti acest articol iti voi prezenta cateva informatii esentiale pe care sa le cunosti inaintea vizitei tale in acest loc minunat si parca uitat in timp.

Despre Viscri

Viscri este un sat din comuna Bunesti, judetul Brasov. Viscri este, as putea spune, cel mai autentic si bine conservat sat traditional din Transilvania si din Romania. Este un sat sasesc, care a devenit atat de renumit si datorita regelui Charles al III-lea al Regatului Unit, care obisnuia sa viziteze periodic casa sa de vacanta de aici.

Viscri

Viscri este astazi un important punct de atractie pentru turistii romani si straini deopotriva, si asta se datoreaza atmosferei linistite a vietii de la tara cu care te intampina acest sat, a caselor traditionale bine pastrate, a animalelor lasate libere pe ulite si a peisajelor rurale.

Cum ajungi la Viscri

Viscri se afla intre Sighisoara si Rupea si se poate ajunge cu masina. Din comuna Bunesti, de pe drumul european E60, mai ai de parcurs o distanta de 7 kilometri pana in satul Viscri.

La intrare in sat este amenajata o parcare gratuita, unde iti poti lasa masina. Accesul cu masina in sat este interzis.

Viscri
Viscri - Ulita principala a satului

Daca nu ai o masina la dispozitie, trebuie sa stii ca sunt diferite excursii de o zi spre Viscri, cu plecare din Brasov: Unesco Tour: Sighisoara, Viscri, and Rupea From Brasov.

Ce sa faci o zi in Viscri

Descopera Casa Regelui Charles din Viscri

Putem spune ca Regele Charles al III-lea este cel caruia i se datoreaza faima pe care acest sat a castigat-o pe plan extern. A fost principalul promotor al acestui loc fantastic, a sustinut si a promovat cultura si micile afaceri locale si a contribuit la popularitatea pe care acest loc l-a dobandit in ultimii ani.

Proprietatea detinuta de acesta a fost casa sa de vacanta din Transilvania, iar in prezent, aceasta a fost deschisa publicului pentru a fi vizitat. Un bilet de intrare costa 15 lei.

Poti vizita aici o casa curata, de la tara, cu un aspect exterior de un albastru foarte aprins, amenajat in stilul traditional al zonei. Captivant aici este sa stii ca acesta este locul unde un inalt monarh isi petrecea timpul, intr-o casa atat de simpla si fara opulenta tipic regala, departe de lumea moderna.

Viscri
Aici ai posibilitatea sa servesti siropuri cu produse din gradina casei

Plimba-te pe ulitele satului Viscri

Ajuns in Viscri, nu ai cum sa nu fii uimit de imaginea de ansamblu a satului. Pe un drum pietruit, inconjurat de case traditionale sasesti, bine conservate de-a lungul timpului, cu carute trase de cai si cu animale lasate libere pe afara, vei avea acel tablou al traiului de odinioara.

Satul nu este mare, ca sa ajungi de la Casa lui Charles pana la Biserica Fortificata iti va lua in jur de 15 minute, dar plimbarea va fi foarte placuta si relaxanta.

Casele, pe langa frumusetea lor autentica, intreprind si diferite activitati cu scop turistic si comercial: pot fi spatii de cazare, puncte gastronomice locale, magazine de suveniruri sau de vanzare a diferitelor produse locale.

Viscri

Viziteaza Biserica Fortificata din Viscri

Biserica fortificata din Viscri este un lacas de cult al Bisericii Evanghelice construit in secolul al XIII-lea, si care face parte astazi din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Biserica fortificata este un simbol al satului si un monument istoric ce impresioneaza prin arhitectura sa medievala, prin interiorul capelei si prin zidurile cetatii. Un bilet de intrare aici costa 15 lei / adulti si este un loc pe care nu trebuie sa-l ratezi in Viscri.

Mananca la punctele gastronomice locale din Viscri

Daca vrei sa servesti masa sau sa te bucuri de gastronomia locala, trebuie sa incerci unul dintre punctele gastronomice din Viscri! Acestea sunt spatii de servire a mesei amenajate direct in curtea localnicilor, care te asteapta cu preparate locale si cu produse din gradinile proprii.

Iti recomand aici Viscri 32: White Barn and Blue House , unde ar fi indicat sa iti faci rezervare inainte, sau Café Artizanat.

Unde sa te cazezi in Viscri

Daca vrei sa te cazezi in Viscri si sa traiesti experienta completa a acestui loc minunat, dormind intr-o casuta traditionala, iti las mai jos cateva variante din care poti alege:

Alte activitati in zona

Daca ajungi in zona si ai mai mult timp la dispozitie, trebuie sa stii ca in apropiere gasesti si alte locuri frumoase de vizitat: Cetatea de la Rupea, Vulcanul Stins si Lacul de Smarald de la Racos sau Sighisoara.

Transilvania

Iti recomand acest articol, unde am prezentat itinerariul nostru de un week-end prin aceste meleaguri minunate ale Transilvaniei: Week-End De Poveste In Inima Transilvaniei: Viscri, Sighisoara, Rupea.

Articole similare